Trainingen

De soorten Laban trainingen

Bij voldoende interesse organiseren wij proefavonden om te ontdekken of het iets voor jou is. Opgeven kan hier! Je hoort dan zsm een datum en tijd. 

In schema (onder het schema staat een nadere uitleg)

Aanbod

Data

Deelnemers

Kosten

1a. Laban I basis particulier: 6 lessen

Reeks 10: 4, 11 en 18 december, 8, 15 en 22 januari 2020

Reeks 11: 5, 12, 19 februari en 4, 11 en 18 maart 2020

Reeks 12: 9, 16, 23 april en 7, 14, 21mei 2020

Aanvangstijd 19.30

Max 8

300 euro excl. BTW

1b. Laban 1 voor acteurs

Plannen in overleg

Min 8

Max 12

300 euro per deelnemer (incl BTW)

(2 trainers)

2. Laban bedrijven/instellingen

    voor teams

Plannen in overleg: 6 sessies van ca. 2,5 uur 

min 6

max 8

850 euro per deelnemer

Excl. BTW en reiskosten

2 trainers

3. Laban individuele coaching

    bedrijven of instellingen

Plannen in overleg: 4 sessies a circa 2 uur

inclusief voorgesprek manager en evaluatiegesprek

Max 1

1200 euro

Excl 21% BTW en reiskosten

4. Laban II (verdiepingscursus)

Bij voldoende belangstelling te organiseren. 6 lessen *

Max 8

327 euro per deelnemer incl. BTW

5. Persoonlijke coaching obv Laban

Op afspraak: alleen voor particulieren

1

200 euro 1e sessie vervolgsessies 95 euro

excl. 21% BTW  

6. Laban als teamactiviteit

Op aanvraag (=maatwerk)

6-20

950 euro excl 21% BTW en reiskosten

er zijn dan 2 trainers

1a. Laban basis particulier (open inschrijving)

Dit is een training in de avonduren of op zaterdagmiddagen. Zes bijeenkomsten van circa 2,5 uur in een periode van circa 8 tot 10 weken. Groepsgrootte is maximaal 8. Na circa 6 tot 9 maanden vindt er een terugkomdag plaats per groep.

1b. Laban 2 voor acteurs (open inschrijving)

Acteren met Laban als hulpmiddel, als techniek, geeft een geweldige boost aan het acteerniveau. In een reeks van 6 intensieve lessen van 2,5 uur gaan we in op een specifieke rol met tekst. De cursisten krijgen vooraf tekstfragmenten. Dit alles leidt tot een korte voorstelling waarin de technieken gepresenteerd kunnen worden.

2. Laban voor teams/bedrijven

Dit traject start met een intake gesprek met initiatiefnemer/leidinggevende. Hierin wordt uitgebreid besproken wat de aanleiding is en de wensen zijn. Ook worden er doelen geformuleerd. We bespreken uw wensen ten aanzien van planning en tijd en de locatie (in het Theater of inCompany training of elders, in overleg). Tot slot bespreken we of er behoefte is aan catering.  

Indien gewenst is zijn ook individuele intakegesprekken mogelijk met medewerkers voorafgaand aan de Labantraining.

Teams (al dan niet zelfsturend) met een grootte van 6 tot 10 medewerkers krijgen 6 bijeenkomsten aangeboden van ca. 3 uur op een nader te bepalen locatie (afhankelijk van de grootte kan dat in Kleintheater Zwaan of bij een grootte van meer dan 6 personen: InCompany (of op een andere locatie). Na de training volgt een uitgebreide groepsevaluatie en een evaluatie met de initiatiefnemer.

3. Persoonlijke coaching o.b.v. Laban

Heeft u behoefte aan een persoonlijke begeleiding omdat u een heel specifieke vraag heeft of juist niet in een groep wilt werken? Dan is de persoonlijke coaching wellicht beter. Bijvoorbeeld:

Een predikant vroeg om coaching omdat hij ‘niet uit de verf’ komt. Na drie intensieve sessies is hij ‘herboren’ zoals zijn omgeving aangeeft: een open en duidelijk aanwezige stevige man.

Een jonge vrouw die steeds wordt afgewezen bij sollicitaties vraagt coaching. Na drie sessies heeft ze de baan gevonden: ze werd (weer) gezien en ontdekte en passant dat ze in een totaal verkeerde richting zocht.

Een vrouw met een verleden van misbruik leerde de trauma's in haar lijf te verwerken.

4. Laban II

In deze training komen de 8 andere energiën en bewegingen die vanuit de Laban belangrijk zijn aan de orde. Een intensieve training speciaal voor acteurs.

6. Laban als teamactiviteit

Laban is ontzettend leuk om als team te doen. In een workshop van 2,5 uur maakt u kennis met uw eigen en elkaars fysieke presentatie. Uit ervaring weten we dat de teamleden een heel andere kijk krijgen op elkaar en op de toepassing, eenmaal terug op de werkvloer. Dit is prima te combineren met een etentje in een van de sfeervolle en karakteristieke restaurants vlakbij ons theater.

Kleintheater Zwaan
Theatermaker